M-a bantuit mult supa Inei de la Paltinis. Am preparat-o si eu dupa ce am venit acasa de la Paltinis, dar nu prea a iesit ca cea a Inei. Azi am repetat-o din nou si pot sa spun ca a iesit foarte buna. Multumesc Ina pentru inspiratie. >:D< :-*
Se curata legumele si se spala. Morcovii se taie cubulete, la fel si telina. Ceapa se cresteaza in patru iar pastarnacul se taie in 3 bucati.
Intr-o oala de 2.5 litri se pune untura la topit. Se adauga morcovul si telina. Se lasa sa se caleasca usor apoi se toarna apa. Se lasa sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca se adauga ceapa si pastarnacul. Se lasa la foc incet sa se fiarba legumele. Se adauga o lingurita de sare sa fiarba impreuna.
Spre final se adauga ardeiul taiat marunt apoi ulterior taiteii. Se lasa la foc mic pana sunt fierte toate. Se mai adauga sare dupa gust si delikatul de legume. Se taie patrunjelul marunt si se pune in supa. Frunza de telina se pune intreaga.
Se serveste calda cu ardei iute alaturi. Pofta buna!
1
Se poate prepara aceasta supa si cu bucati de carne.
2
Este de preferat a se folosi taitei de casa.