Supa de legume cu naut, cavolo nero si Chorizo

de Satisfyyourcravings in Supe, 8 Iun 2018 | 2266 vizualizari

 

O reteta Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 500 grame cartofi
  • 400 grame naut la conserva
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 crengute cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 litru supa de pui de buna calitate (se poate obtine si din cub concentrat; vezi tips)
  • 150 grame cavolo nero/ kale/spanac
  • 80 grame Chorizo
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu naut, cavolo nero si Chorizo:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt.

Chorizo se taie in felii subtiri si se soteaza cateva minute intr-o oala cu fund dublu pana cand devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In grasimea ramasa in oala, se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza cu putina apa, la foc mediu, 10 minute, amestecand frecvent. 

Intre timp, se taie cartofii in cuburi de 2 cm, fara a fi curatati de coaja. Se leaga rozmarinul, cimbrul si dafinul cu o sfoara si se adauga impreuna cu nautul scurs de apa si cartofii, in oala. Se adauga supa, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba 30 de minute.

Se indeparteaza frunzele cavolo nero de pe cotor si se toaca marunt. Nu este nevoie daca se foloseste spanac.

Se indeparteaza buchetelul de ierburi aromatice din supa si se adauga cavolo nero. Se lasa sa fiarba 10 minute. 

La final, se adauga feliile de Chorizo. 

 

TIPS-URI

1

Eu am obtinut supa prin fierberea unei carcase de pui, impreuna cu boabe de piper, tije de telina, ceapa, foi de dafin si morcovi in apa cu sare timp de 4-5 mire, la foc mic, intr-o oala acoperita partial cu un capac. Se lasa la racit 30 de minute, apoi se strecoara si se pastreaza la frigider intr-un vas cu capac pana la 3 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu naut, cavolo nero si Chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu tarhon in vas Zepter