O supa usoara si delicata .
Dovleacul curatat de samburi si de coaja il taiem cuburi,la fel si cartofii.
Prazul il tocam .
Intr-o oala incapatoare, punem untul la foc mediu impreuna cu uleiul,cand untul s-a topit, adaugam prazul. Calim prazul cu un pic de sare pana se inmoaie. Adaugam cartofii si dovleacul, amestecam, si mai calim 2-3 minute. Adaugam o cana de lapte si o cana de supa. Acoperim si lasam la foc mic pana cartofii s-au fiert la fel si dovleacul.Scurgem separat intr-un vas surplusul de lichid si cu un blender vertical transformam legumele intru-un piure, adaugand din lichid si din cealalta cana de lapte pana la consistenta dorita. Punem pe foc, saram si piperam dupa gust,adaugam nucsoara. La servit, se adauga deasupra samburi de dovleac, fulgi de ardei si stropim pic de ulei de maslin. Dupa preferinte, ornam cu un fir de busuioc .
Pofta buna!
1
Pentru ca supa crema sa iasa cu o textura mai fina,dupa fierbere se varsa lichidul intr-un vas separat si se da la blender fara lichid,urmand treptat sa se adauge lichidul