Supa de legume

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 28 Feb 2012 | 3258 vizualizari

 

Supa de legume este un excelent mod de a incepe pranzul in forta. Este bogata in nutrienti si se gateste relativ foarte repede. Legumele, de altfel, foarte importante in aceasta reteta, vin sa ii asigure supei o savoare pe cinste. Este racoritoare, satioasa si nu are multe grasimi. Constituie un mod excelent de a pregati organismul pentru primavara, de a-l detoxifica dupa mesele imbelsugate in grasimi animale, dar si de a-l pregati pentru Pasti.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • un sfert de kilogram de ciuperci champignon, taiate feliute,
  • 1 cana cu bulion,
  • 3 dovlecei mici, albi,taiati in bucati,
  • 1 pachet mixt de legume amestecate, congelate, (mazare. fasole teci, morcovi si telina), pachetul trebuie sa aiba 1000 kg cel putin, jumatate de kilogram de mazare congelata,
  • 1 legatura de patrunjel proaspat,
  • sare, piper,
  • supa de pui si cateva linguri cu ulei de floarea-soarelui sau de masline.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume:

 

Se pune intr-o oala mare apa, sare si un piept de pui la fiert. Cand puiul a fiert, se scoate si se adauga legumele sa fiarba foarte putine minute, adaugand bulionul si uleiul. Puteti pregati supa de legume, fara a afecta valoarea nutritiva a legumelor, decongelandu-le ca atare, dupa care sa le fierbeti la aburi, apoi sa le lasati foarte putine minute in supa. La final, inainte de servire, se presara in supa de legume piper si sare dupa gust, dar nu prea mult.

Supa de legume se serveste cu  patrunjel proaspat, tocat marunt.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In cazul de fata, legumele au fost lasate intr-un dispozitiv de fierbere la aburi, au fost lasate foarte putine minute, pana ce s-au inmuiat putin, abia apoi au fost adaugate in supa de legume. Am procedat asa cu toate legumele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de mazare