N-am facut niciodata....eram curioasa cum poate fi......reteta pe care am gasit-o m-a incantat, asa ca am trecut la treaba:D
Se curata ceapa, guliile, telina, se spala si se taie cubulete. Se pun 3 litri de apa la incalzit intr-o oala. In alta oala se caleste ceapa in ulei amestecand din cand in cand.
Cand ceapa devine sticloasa se adauga telina si guliile si se mai calesc impreuna inca 10 minute amestecand mereu. Apoi se adauga faina, se amesteca bine se adauga cei 3 litri de apa calda si se lasa sa fiarba la foc potrivit 10-15 minute.
Se curata usturoiul. Se spala, se zvanta si se toaca patrunjelul. Se amesteca smanana cu usturoiul pisat si cu patrunjelul.
Se gusta guliile si daca s-au fiert se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit putin se adauga in supa smantana si se serveste.