Este o vreme insuportabila afara! Si nu stiu ce am, dar pe astfel de "mohorare" , doar supica ma bine-dispune.
Supa:
Galustele:
Speli carnea de gaina si o pui la fiert , intr-o oala mai mare, cu multa apa , sare si boabele de piper.
Cureti zarzavatul si il adaugi la carne atunci cand aceasta este aproape fiarta.
Lasi sa fiarba totul bine, apoi strecori supa si o lasi la foc mic.
Intre timp, prepari galustele: bati albusul cu o furculita, pana devine o spuma consistenta, apoi adaugi galbenusul si praful de sare, continuand sa bati;adaugi grisul cate putin, avand grija sa nu se faca cocoloase pana obtinii o compozitie potrivita ca si consistenta; cu o lingurita torni cate putin in supa fierbinte, lasand sa fiarba pentru inca 10-15 minute.
Cand au fiert si galustele, stingi focul si adaugi patrunjelul verde tocat.