Supa de dovleac (bostan)

de Dya Daniela Andrei in Supe, 21 Sep 2014 | 7493 vizualizari

 

Si aici se incheie seria Deliciilor de toamna, din luna septembrie.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg dovleac (bostan)
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 2 cepe uscate
  • o legatura de ceapa verde
  • un pastarnac
  • ardei capia rosu
  • ardei gras galben/portocaliu
  • 1 litru supa de pui
  • sare dupa gust
  • un cub de unt
  • optional: o mana de fidea
  • verdeturi: patrunjel/leustean/busuioc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac (bostan):

Se taie dovleacul (bostanul) in cuburi potrivite, se adauga cubul de unt si se seteaza din MENU programul FRY.

Intre timp tocam restul legumelor si le adaugam rand pe rand: dovlecelul, ceapa, ardeii capia si cel gras, pastarnacul si morcovul.

Le calim impreuna pentru 5 minute, dupa care adugam supa de pui.

Potrivim de gust cu sare.

Setam din MENU programul BOIL, inchidem capacul cooker-ului si lasam legumele sa fiarba pana ce incepe numerotarea minutelor. Deschidem apoi capacul si continuam fierberea inca 5-10 minute aproximativ (chiar daca programul nu a terminat timpul necesar fierberii, in caz contrar legumele se vor faramita).

Adaugam fideaua si presaram verdeturile tocate marunt.

Trecem apoi cooker-ul pe functia de pastrare a supei la o temperatura optima. Se serveste calda. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga si o crenguta de cimbru uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac (bostan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

04.10.2014, 22:04

Wowwwwwwwwww! Exceptionala!!! Arata minunat!

Dya Daniela Andrei 1

05.10.2014, 12:44

Esti o draguta Ruxy Muultumesc!

Dya Daniela Andrei 1

05.10.2014, 12:44

Va pup cu drag fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supă-cremă de dovleac