Supa de curcan cu taietei de casa

de Sylvia in Supe, 5 Apr 2010 | 6307 vizualizari

 

Gatesc adesea supa de pui sau de curcan fiind prefrata baietilor mei, de data asta am facut si taietei de casa sfatuita de bunica mea la telefon .

 

INGREDIENTE

  • Am pus pentru supa un bol mare cu legume :
  • cativa morcovi,
  • 3 cepe,
  • un fir de telina,
  • radacina de telina,
  • o jumatate de ardei,
  • puteti pune ce legume aveti prin casa pastranac, parunjel…cu cat mai multe cu atat mai bine 
  • o pulpa mare intreaga de curcan ( la o cantitate de 4-5 l cum fac eu trebuie sa fie adaptata atat cantitatea de carne cat si de legume pentru a obtine o supa gustoasa. )
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu taietei de casa:

 Am pus carnea cu legumele la fiert  impreuna cu o lingura de vegeta mea naturala ( puteti pune delikat de legume), cateva boabe de piper si putina sare si m-am ocupat de taietei . Pentru taietei avem nevoie de faina si oua proaspete si ” nu se poate sa nu iasa buni” spune bunica mea si are dreptate.  Eu am folosit vreo 400 grame de faina alba pentru paine si  3 oua. Incepem prin a face o gramada de faina direct pe masa si presaram putina sare si punem un ou in mijlocul gramezii.  Pe masura ce vom omogeniza mai completam cu cate un ou.

    Se framanata cu grija aluatul avand la indemana un vas cu apa calduta in care sa ne punem mana din cand in cand petru a modela mai usor aluatul. Este gata operatiunea atunci cand obtinem o bula de aluat uniforma si ferma.  Se intinde o foaie subtire si  rotunda, intorcand foaie din cand in cand si presarand faina daca trebuie,in mod normal aluatul nu este deloc lipicios. Se lasa foaia la uscat timp de  45minute – o  ora depinde mult de umiditate si temperatura.

  Se taie taieteii fin de tot impaturind  foaie in mai multe straturi, lasand fasia de baza de o dimensiune de 2-3 cm. Este o operatiune putin migaloasa eu am concluzionat ca probabil o sa imi iau o masina de facut taietei  Ii lasam la uscat putin dupa care ii fierbem in apa cu sare, jumatate cantitatea am pus-o la pastrare intr-o punga de hartie.

  Se stoarce supa pastrandu-se morcovii taiati rondele si  se pun in ea atunci cand clocoteste din nou taietii . Punem peste ierburi aromate taiate fin de tot, patrunjel sau telina in functie de preferinta si lasam inca 5 minute acoperit vasul. Se serveste fierbinte si este delicioasa….pana la urma a meritat efortul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ela 1

06.04.2010, 00:41

ce bine arataam cumparat si eu carne de curcan si am in plan o supa si ceva la cuptor

bita 1

06.04.2010, 00:54

Foarte buna e BS [: 19] [bs: 11]

Sylvia 1

06.04.2010, 10:42

Multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu fidea si crutoane