Supa crema de usturoi

de MyFancyCake in Supe, 20 Sep 2011 | 5059 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  5 fire de usturoi verde si 5 catei de usturoi.
  •  2 dovlecei,
  • 2 cartofi,
  • 1,5 litri supa de legume ,
  • 50 gr unt,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • 200 ml smantana dulce (pentru varianta de post renuntam la ea).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de usturoi:

Taiem usturoiul felii si il prajim 1 minut in unt amestecat cu ulei de masline. Adaugam dovleceii taiati feliute si cartofii taiati cuburi. Mai lasam 2 minute pe foc, apoi adaugam supa de legume calda. Daca ne grabim si nu avem supa de legume, putem folosi apa, dar adaugam 1 lingura de vegeta pentru gust. Pentru varianta de post inlocuim untul cu ulei de masline.Lasam supa la foc mediu pana cand sunt fierte legumele.Lasam sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui blender pasam legumele si adaugam smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste de gris