Nota interesanta, rafinata si originala este data de combintia sarat - dulce si de gustul acrisor al merelor caramelizate in unt cu zahar.reteta este a lui Alfons Schubeck, pe care eu, daca ati observat, il citez destul de des.
Am curatat telina si am taiat-o felii subtiri. Am pus-o la fiert intr-un litru de apa, dar si mai gustoasa e, daca avem supa de legume, pregatita in prealabil. Cand s-a inmuiat telina, am omogenizat totul cu un blender vertical, am adaugat o nuca de unt rece, sare, piper, un praf de chilli si smantana lichida. Am curatat marul de samburi si l-am taiat in felii potrivite. Am caramelizat cele doua lingurite de zahar, am adaugat feliile de mar, si apoi restul de unt. Marul s-a inmuiat si a primit o frumoasa culoare aurie. Am presarat feliile de mar cu un pic de scortisoara macinata si le-am adaugat la supa pe care am mai omogenizat-o inca o data cu blenderul ca sa primeasaca o consistenta spumoasa.
Am presarat in fiecare farfurie cateva bucati de nuci.