Supa crema de somon

de Bucataras Diana in Somon, 23 Feb 2018 | 4139 vizualizari

 

Reteta cu dragoste.

 

INGREDIENTE

  • 400 g burta de somon
  • 2 fire praz
  • 5 cartofi
  • 1 morcov mare
  • 400 g ardei copti tinuti la otet
  • 1 tulpina apio
  • sare roz de hymalaia si verdeturi de Provence
  • fasii de somon afumat
  • optional fulgi de chili
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de somon:

Curatam legumele, apoi cartofii, prazul si tulpina apio le taiem cubulete, iar morcovul rondele. Indepartam cotorul si semintele ardeilor copti si ii taiem fasii.

Intr-o oala incapatoare punem prazul la calit si dupa 2-3 minute, apio si morcovul. Dupa alte cateva minute, in care amestecam adaugam cartofii si acoperim legumele cu apa. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam burta de somon, apoi fasiile de ardei copti. Dupa ce au fiert toate ingredientele, luam oala de pe foc, le scoatem din supa si dupa ce se racoresc, alegem oasele de somon, daca sunt. Blendam toate legumele adaugand cate un polonic de supa, pana ajungem la consistenta dorita. Asezonam cu sare roz de Hymalaia si cu verdeturi de Provence. Servim cu fasii de somon afumat si optional cu fulgi de chili.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de somon" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Somon umplut cu branza ( Finlanda)