Vă invit la o supă cremă rapidă și delicioasă!
Fierbi sfecla în coajă, o lași să se răcească si o cureți.
Speli legumele și le cureți. Tai ceapa peștișori, morcovul și păstârnacul le tai rondele, roșia, ardeiul și usturoiul le tai felii, iar cartofii, țelina și dovlecelul le tai cuburi.
Adaugi toate legumele peste ceapă, pui apă cât să le acopere, condimentezi cu sare, piper si boia dulce și le lași să fiarbă.După 10 minute adaugi sfecla tăiată cubulețe.
Între timp pregătești crutoanele: tai cuburi feliile de pâine și le pui într-o tavă, le stropești cu ulei de măsline, presari oregano și le dai la cuptor pentru 10 minute, până se rumenesc.
Când legumele sunt fierte le lași puțin la răcit, apoi pasezi cu mixerul vertical. Dacă ți se pare că e prea multă apă peste legume, scoți o parte înainte de a pasa legumele și adaugi treptat, până când ajungi la consistența dorită. Adaugi sare dupa gust.
Pentru crutoane folosești pâine veche de 1-2 zile, pe care o tai în cubulețe cât mai mici. Așezi bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, le stropești cu ulei de măsline și le condimentezi cu oregano. Amesteci viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și le introduci în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute.
Torni supa în farfurii și ornezi cu pătrunjel tocat mărunt și crutoane.