Supa crema de sfecla

de oanapl in Supe/Ciorbe, 17 Iun 2021 | 2944 vizualizari

 

Vă invit la o supă cremă rapidă și delicioasă! 

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle roșii fierte în coajă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 rădăcină păstârnac
  • 1/2 radacina pătrunjel
  • 1 felie țelină
  • 5 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 2 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 1 ardei roșu
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel proaspat
  • -pentru crutoane:
  • 3 felii de paine
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sfecla:

Fierbi sfecla în coajă, o lași să se răcească si o cureți.

Speli legumele și le cureți. Tai ceapa peștișori, morcovul și păstârnacul le tai rondele, roșia, ardeiul și usturoiul le tai felii, iar cartofii, țelina și dovlecelul le tai cuburi.

Adaugi toate legumele peste ceapă, pui apă cât să le acopere, condimentezi cu sare, piper si boia dulce și le lași să fiarbă.După 10 minute adaugi sfecla tăiată cubulețe.

Între timp pregătești crutoanele: tai cuburi feliile de pâine și le pui într-o tavă, le stropești cu ulei de măsline, presari oregano și le dai la cuptor pentru 10 minute, până se rumenesc.

Când legumele sunt fierte le lași puțin la răcit, apoi pasezi cu mixerul vertical. Dacă ți se pare că e prea multă apă peste legume, scoți o parte înainte de a pasa legumele și adaugi treptat, până când ajungi la consistența dorită. Adaugi sare dupa gust.

Pentru crutoane folosești pâine veche de 1-2 zile, pe care o tai în cubulețe cât mai mici. Așezi bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, le stropești cu ulei de măsline și le condimentezi cu oregano. Amesteci viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și le introduci în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute. 

 

Torni supa în farfurii și ornezi cu pătrunjel tocat mărunt și crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors rusesc cu sfecla rosie