Este prima data cand fac supa crema de rosii. Aceasta supa am facut-o din proprie inspiratie, fara nicio reteta si a iesit extraordinar de buna. Un gust de rosii cu aroma de bacon si imbunatatita cu ou fiert....
Pregatim legumele. Curatam ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul si dovlecelul si le taiem cuburi potrivit de mari. In oala punem ulei de masline si calim usor ceapa, pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului si adaugam baconul taiat cuburi potrivite (sa nu fie mult), apoi morcovul. Calim inca 3 minute la foc mic si adaugam rosiile taiate si ele cuburi mai mari, frunzele de busuioc si cartofii. Dupa cca 3 minute adaugam pasta de rosii si apa fierbinte. Punem sare si un cub de legume si lasam sa fiarba bine pana legumele sunt moi.
Mixam totul cu blenderul si adaugam piper dupa gust si putin zahar.
Intre timp fierbem ouale in apa clocotita in care am pus otet (sparte). Prajim cateva fasii de bacon in tigaia de teflon pana devin mai crocante.
Supa se serveste in farfurii cu un ou si bacon deasupra. Pofta mare!!!
1
pasta de rosii o puteti inlocui cu suc de rosii (cca 1|2 pahar)
2
se poate servi si cu crutoane de paine.