Supa crema de legume cu parmezan

de Irina in Supe, 17 Mar 2014 | 7610 vizualizari

 

MIe imi plac tare mult supele creme de legume, in orice combinatie. Le mananc simple, doar cu crutoane si aromate cu putin busuioc, sau mai consistente, imbogatite cu smantana sau parmezan. Pentru supa crema de legume am pregatit si cateva chipsuri de morcovi, care au colorat-o frumos.

 

INGREDIENTE

  • 1 fenicul
  • 1 ceapa alba
  • 3 morcovi mici
  • 2 pastarnaci
  • 2 teline
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov pentru chipsuri
  • un strop de ulei
  • sare
  • busuioc
  • parmezan ras
  • frunze de busuioc proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume cu parmezan:

Am curatat intai legumele si le-am pus la fiert.

Am curatat si morcovul pentru chipsuri, l-am sters si l-am taiat rondele subtiri. Am condimentat cu sare si am stropit cu foarte putin ulei rondelele, dupa care le-am pus in cuptorul incins pana s-au uscat si rumenit putin de tot, iar marginile au inceput sa se onduleze. Exact ca la chipsuri. Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit.

(Facusem si niste chipsuri de sfecla, dar le-am rumenit prea tare, asa ca am renuntat la ele.)

Legumele s-au mai racit putin, asa ca le-am pus in vasul robotului si le-am mixat cu un praf de sare, pana s-au transformat intr-un piure fin. Am adaugat si zeama de la supa treptat, pana am incorporat-o. Nu o folositi toata daca vi se pare prea multa!

Supa am turnat-o in boluri, am adaugat parmezan ras, am presarat si cateva chpsuri de morcov si am decorat cu frunzulite de busuioc proaspat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

pe 24.06 la 20:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci