desi e soare aici la mine, e destul de frigut deja, si supa asta mi s-a parut numai buna, intr-o vineri seara, dupa o saptamina de lucru....
Se curata dovleacul de coaja si de seminte, si se taie cubulete, sa avem cam 500 g
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc inr-o lingura de ulei. Se adauga dovleacul si zaharul si se dinstuie totul la foc mic citeva minute, avind grija sa nu se prinda. Adaugam cam 1 l de apa sau supa limpede de legume, saram, piperam si lasam totul sa fiarba pina dovleacul devine pastos si poate fi zdrobit cu usurinta. Omogenizam totul cu robotul vertical de bucatarie, adaugam 100 ml de smintina dulce, un pic de unt si dregem gustul din nou cu sare piper si cu un pic de chilli.
Prajim sunca, pe care o punem in farfurii, impreuna cu un pic de ulei de seminte de dovleac, daca avem, sau cu seminte prajite de dovleac.