Sunt o mare amatoare de dovleac. Il mananc sub orice forma facut, dar ca si supa, mai ales crema, este pentru prima oara cand mananc sau gatesc. Ca si idee am vazut-o la Hugh Fearnley-Whittingstall si am zis ca intradevar combinatia este buna...si intradevar este. Atat mie cat si familiei ne-a placut supa si cred ca este minunata atat pentru copii cat si pentru parinti. Gata cu vorbaria si zic sa va las reteta mea de supa crema de dovleac cu mar...
Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in 2 litri apa. Am lasat sa fiarba aproximativ 20 minute. Daca nu aveti pui, nu este nici o problema, faceti supa doar cu legume... Am curatat legumele, le-am asezat intr-o oala si peste ele am adaugat supa de pui strecurata. Am lasat sa fiarba aproximativ 30 minute.
Intre timp, am spalat marul si dovleacul, le-am sters, am feliat dovleacul in felii grose de 1,5 cm, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 190 grade pentru 20 minute. Am scos tava, am adaugat si marul feliat si am mai dat la cuptor pentru inca 10 minute. Am lasat sa se raceasca dovleacul si marul si le-am curatat de coaja. Cu robotul vertical am pasirat legumele fierte, precum si marul si dovleacul. Am pus pe foc oala cu supa, am adaugat sare si piper dupa gust, 2 linguri de smantana, am amestecat, iar cand supa a dat in clocot am oprit focul.
Am servit supa stropita cu cateva picaturi de ulei de ardei iute si busuioc, am rasnit cativa fulgi de ardei iute, am decorat cu cateva frunzulite de creson, iar la urma am adaugat feliile de mar prajite in putin unt. Sa va fie de bine!!!
1
se pot adauga mai multe mere la supa, data viitoare voi pune cu un mar in plus
2
serviti dupa preferinte cu crutoane, bacon prajit...sau cu mar tras la tigaie in unt cum am facut eu...
3
pasirati bine supa cu robotul vertical, trebuie sa fie fina si cremoasa, dar nu foarte groasa