Supa crema de dovleac cu mar

de simona72 in Supe, 27 Oct 2014 | 6680 vizualizari

 

Sunt o mare amatoare de dovleac. Il mananc sub orice forma facut, dar ca si supa, mai ales crema, este pentru prima oara cand mananc sau gatesc. Ca si idee am vazut-o la Hugh Fearnley-Whittingstall si am zis ca intradevar combinatia este buna...si intradevar este. Atat mie cat si familiei ne-a placut supa si cred ca este minunata atat pentru copii cat si pentru parinti. Gata cu vorbaria si zic sa va las reteta mea de supa crema de dovleac cu mar...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 litri supa de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof
  • 1/2 dovleac
  • 1 mar mare
  • 2 linguri smantana
  • sare si piper dupa gust
  • pentru servit si decor:
  • fulgi de ardei iute rasniti
  • ulei cu infuzie de ardei iute
  • ulei cu infuzie de busuioc
  • cateva frunze de creson
  • 1 lingurita unt
  • felii de mar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu mar:

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in 2 litri apa. Am lasat sa fiarba aproximativ 20 minute. Daca nu aveti pui, nu este nici o problema, faceti supa doar cu legume... Am curatat legumele, le-am asezat intr-o oala si peste ele am adaugat supa de pui strecurata. Am lasat sa fiarba aproximativ 30 minute.

Intre timp, am spalat marul si dovleacul, le-am sters, am feliat dovleacul in felii grose de 1,5 cm, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 190 grade pentru 20 minute. Am scos tava, am adaugat si marul feliat si am mai dat la cuptor pentru inca 10 minute. Am lasat sa se raceasca dovleacul si marul si le-am curatat de coaja. Cu robotul vertical am pasirat legumele fierte, precum si marul si dovleacul. Am pus pe foc oala cu supa, am adaugat sare si piper dupa gust, 2 linguri de smantana, am amestecat, iar cand supa a dat in clocot am oprit focul.

Am servit supa stropita cu cateva picaturi de ulei de ardei iute si busuioc, am rasnit cativa fulgi de ardei iute, am decorat cu cateva frunzulite de creson, iar la urma am adaugat feliile de mar prajite in putin unt. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

se pot adauga mai multe mere la supa, data viitoare voi pune cu un mar in plus

2

serviti dupa preferinte cu crutoane, bacon prajit...sau cu mar tras la tigaie in unt cum am facut eu...

3

pasirati bine supa cu robotul vertical, trebuie sa fie fina si cremoasa, dar nu foarte groasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema cu tarhon