Am facut reteta dupa acest filmulet, exact ca si acolo, doar ca nu am folosit praz deoarece nu era la aprozarul de langa mine...A fost foarte buna supa si fara el. Mi-a placut in special aroma de telina.
http://www.videojug.com/film/how-to-make-cream-of-mushroom-soup
Ciupercile, telina, ceapa curatate, taiate si spalate le-am sotat vreo 5 minute in unt. Am adaugat faina si am amesteat bine, pe urma laptele si supa, condimentele dupa gust si am lasat sa fiarba la foc mic vreo 25-30 de minute. Pe urma am pasat totul cu blenderul si am mai pus putina sare pentru ca era nevoie.
Am servit fierbinte cu crutoane de paine aromate cu usturoi. De ornat: ciupercute, smantana si patrunjel.
Pentru crutoane am incins putin ulei de masline in care am calit 2 catei de usturoi pana s-au rumenit, i-am scos si am pus bucatele de paine si le-am prajit rapid