Pentru zilele lungi de toamnă vă propun această consistentă supă cremă de cartofi cu bacon crocant. Se prepară foarte rapid.
Baconul tăiat fâşii se prăjeşte în unt şi ulei până devine crocant. Se scoate pe o farfurioară şi în grăsimea rămasă se pun ceapa şi usturoiul tocat. Se lasă 1 - 2 minute apoi se adaugă legumele :cartofii, morcovii şi păstârnacul tăiaţi cubuleţe. După 4 minute se adaugă 1 litru de apă fierbinte, foaia de dafin, sare, piper, tarhon, cubul Knnor, se pune capacul la oală şi se lasă la fiert 20 minute.
Se scoate foaia de dafin, se adaugă jumătate din baconul crocant şi cu ajutorul blenderului se pasează legumele fierte.
La servire, în boluri, se pune supă, o lingură de smântână, 1 lingură de bacon crocant şi pătrunjel verde tocat.