Supă cremă de cartofi

de Rita Ilies in Supe, 7 Ian 2014 | 5660 vizualizari

 

Îmi place să aflu totul despre originea preparatelor pe care le gătesc. Despre unele aflu aceeași informație într-o grămadă de locuri, despre altele, nimic. :)
Azi am ales ”Supă cremă de cartofi”, despre care am aflat că este originară din Tanzania. Fiind o supă aromată, originea ei e strâns legată de comerțul cu condimente care se practică și-n zilele noastre și de cultura indiană. Eu am adaptat puțin rețeta și am obținut o supă foarte sățioasă și plină de gust.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 porții avem nevoie de:
  • 250 g cartofi
  • 1 morcov mic
  • o ceapă mică
  • o foaie de dafin
  • praz
  • ghimbir ras
  • două linguri cu ulei de susan
  • două linguri cu iaurt
  • unt
  • două felii de costiță afumată
  • sare și piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de cartofi:

Începem prin a curăța legumele, după care într-o cratiță punem la fiert ceapa, prazul și morcovii tăiați felii. Când au fiert pe jumătate, adăugăm cartofii tăiați cubulețe și foaia de dafin.
Într-o tigaie, prăjim puțin costița tăiată fâșii.
Când legumele s-au fiert le strecurăm ( nu aruncăm zeama ), apoi le dăm prin robot. Adăugăm treptat untul, uleiul de susan, iaurtul și ghimbirul. Dacă supa este prea groasă, se completează cu zeama în care au fiert legumele iar la final se adaugă sarea și piperul.
Se decorează cu pătrunjel tocat și costița afumată și se servește cu crutoane.

TIPS-URI

1

La servire puteți adăuga cubulețe de cașcaval pentru un plus de savoare. Se vor topi cuminți în supa fierbinte. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Rita Ilies 1

07.01.2014, 22:57

Merci, fetelor! E printre preferatele mele.

laura_n 1

09.01.2014, 09:34

este una dintre cele mai gustoase biig like !

Rita Ilies 1

09.01.2014, 12:18

Este! )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de cartofi cu smântână şi bacon