Aveam cativa dovlecei, prea multi ca sa ii pastrez in frigider pur si simplu, de folosit ii folosesc doar la ciorba, iar acolo doar in cantitati foarte mici. Si cum zilele trecute imi trecuse privirea pe titlul unei retete de supa crema cu dovlecel, am pus una in practica astazi, pentru Bbk. Si nu va spun, a fost surprinzator de gustoasa. Am folosit ingrediente putine, pentru a pastra gustul predominant de dovlecel. Iar ca o nebunie a mea, am presarat un praf de scortisoara :)
Curatam legumele de coaja si le taiem in cuburi mici.
Intr-o craticioara, punem untul, il topim si adaugam dovleceii.
Ii calim usor, dupa care adaugam cuburile de cartof si pastarnac, impreuna cu o cescuta cu apa.
Acoperim craticioara cu un capac si fierbem legumele inabusit, pentru 15 minute aproximativ.
Le lasam sa se racoreasca, adaugam cele 2 linguri cu smantana, busuiocul proaspat, maruntit, si optional, un praf de scortisoara.
Se serveste rece. Pofta buna!
1
Se serveste cu paine prajita sau crutoane.