Azi e prima zi din Postul Craciunului, incepe o perioada speciala si tare draga mie in care simt ca deja ma pregatesc de Craciun. Anul acesta mi-am propus sa incerc sa tin acest post, nu stiu in ce masura o sa si reusesc dar va invit sa va alaturati daca tineti acest post. O sa postez si retete care nu sunt de post pentru ca baietii mei nici cel mic nic cel mare nu postesc asa ca o sa gatesc din toate categoriile.
Intr-un vas punem la fiert putina apa si rehidratam ciupercile chinezesti uscate. In aceasi apa eu am continuat completand-o pana la cantitatea dorita , adaugand la inceput ceapa tocata fin, bastonasele de morcov si ciupercile feliate. Am adaugat apoi o lingura de ulei de masline si condimentele si am lasat sa fiarba pret de 4 minute. Dupa aceea am adaugat ardeiul si dovlecelul si am lasat sa clocoteasca 2-3 minute si am pus pastele ( care avea timp de fierbere 3 minute ) . Spre final am adaugat usturoiul zdrobit, am mai completat cu pasta de ardei iute si putin ghimbir. Dupa ce am oprit focul am mai lasat vasul cu capac timp de cateva minute. Se serveste fierbinte, eu am decorat-o cu cateva fire de ceapa ciorii : ciboulette aici in Franta .