Sufleu de legume mexicane în pahare de tortilla

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2014 | 4504 vizualizari

 

Această reţetă este o idee marca „Bucătar de ocazie” (no :), care s-a născut din dorinţa de a utiliza nişte tortilla wraps (ce staţionau stinghere prin cămară) într-un mod inedit, înainte să uit de ele până când aveau să expire; şi să le transform într-un mic dejun pentru copiii mei care adoră orice experiment culinar (cel puţin, pe cele făcute de moa :)...

 

INGREDIENTE

  •  3 tortilla wraps
  •  1 conservă cu amestec de legume mexicane
  •  câteva roşii cherry
  •  2 ouă
  •  3 linguri smântână
  •  3-4 linguri caşcaval ras
  •  sare, piper negru - după gust
  •  1 linguriţă rasă piper cayenne (chilli) măcinat
  •  fructe de chimion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de legume mexicane în pahare de tortilla:

Tortillas se taie în patru părţi egale. Din câte două sferturi se formează câte un pahar. Rezultă 6 pahare, care se aşează în forme de brioşe (sau în scobiturile unei tăvi de brioşe), unse cu unt sau (cum am făcut eu) tapetate cu folie de aluminiu (asta ca să nu se lipească şi să poată fi scoase uşor din formă). Cele două părţi ale paharului trebuiesc îmbinate cu atenţie, pentru a nu se scurge compoziţia care se prepară astfel:

Ouăle se bat bine cu smântâna, se adaugă în legumele mexicane, bine scurse, şi se amestecă. Se adaugă caşcavalul ras, sarea, piperul negru şi piperul cayenne. Se pune această compoziţie în paharele de tortilla, se aşează deasupra jumătăţi de roşii cherry, se presară chimion şi se dă totul la cuptor, la foc mediu, timp de 20-25 minute.

Se pot servi ca mic dejun, aperitiv sau ca o gustare târzie de seară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de legume mexicane în pahare de tortilla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

24.02.2014, 21:10

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:32

Arata super!

simonacallas 1

16.03.2014, 19:05

Motanel, Bya, Alexandra, Rocsi, Alina, va multumesc mult si va cer iertare ca n-am raspuns mai devreme, nu stiu cum mi-a scapat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de vinete cu ciuperci