Sufleu de fasole cu cartofi

de rivka in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2010 | 15608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan fasole
  • cca 4 cartofi
  • 1 cubuletz unt
  • putin lapte
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 conservuta pasta tomate
  • 1 jumatate lingurita pasta ardei iuti/sambal
  • cascaval olandez
  • 1 ou
  • paprika pt decor
  • 4 lg ulei masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de fasole cu cartofi:

Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei masline, se adauga fasolea din borcan impreuna cu zeama , se lasa la foc mic sub capac sa fiarba amestecandu-se din cand in cand.Dupa cca 10 minute se adauga pasta de tomate, lingurita de sambal se amesteca si se mai dau cateva clocote.

Se prepara un puree de cartofi din cartofi, unt si putin lapte, se sareaza dupa gust.

Intr-un vas de cuptor se pune un strat de puree de cartofi, deasupra se toarna fasolea, se rade cascaval, se mai pune un strat de puree de cartofi, un strat de cascaval.

Oul se bate cu furculita si se toarna deasupra,se stropeste cu parika pt decor.

Se da la cuptor cca 35 minte la cca 240 grade.

Se serveste cald alaturi de salata (noi am servit cu rosii) sau muraturi dupa sezon.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de fasole cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mena29 1

17.07.2010, 22:30

arata foarte bine

epurasha2bb 1

22.07.2010, 16:01

interesanta combinatie, arata super bine asa ca as gusta cu incredere!

Sylvia 1

22.07.2010, 16:23

Excelent arata imi place f mult ideea si ingredientele

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de legume