Exista o multitudine de variante de chec sarat iar mie imi place ca de fiecare data cand ma gandesc sa fac acest aperitiv sa incerc o noua reteta.De fapt ne jucam,ca sa spun asa,cu ingredientele.In rest,nimic deosebit.Va recomand aceasta reteta in care adaugam si ceva vin........are un gust aparte.
Se amesteca faina cernuta in prealabil cu praful de copt. Incorporam rand pe rand ouale, apoi putin cate putin uleiul si vinul.
Taiem cubulete sunca ,ardeiul gras il curatam si il taiem si pe el cubulete.
Radem jumatate din cantitatea de cascaval.
Toate aceste ingrediente se adauga pe rand in compozitia de mai sus. Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Ungem cu unt o forma(eu am folosit una de chec) ,o tapetam cu faina si turnam compozitia de mai sus.
Radem cascavalul ce a ramas .Batem bine un ou si adaugam cascavalul ras.Amestecam si apoi turnam deasupra compozitiei.Dam la cuptor pentru circa 45-50 min.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. Scoatem checul pe un platou si apoi taiem felii potrivite.