Reteta lui Jacob prezentata atit in revista Ciao, cit si in cartea sa Bucate cu dragoste
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala dovleceii, se curata de codite, se rad grosier. Se pun intr-o tigaie si se inabusa la foc moderat, pina se evapora lichidul.
Se scot si se pun intr-o sita pentru a se scurge bine.
Pentru sosul bechamel se incalzeste incet untul intr-un vas, se presara faina si se rumeneste putin, apoi se toarna laptele si se amesteca continuu cu telul. Amestecind mereu, se fierbe circa 4-5 minute, se ia de pe foc si se condimenteaza cu sare aromata si piper alb.
Se lasa sa se raceasca putin.
Un vas termorezistent in care se pune untul se introduce in cuptorul preincalzit. Galbenusul, parmezanul ras si cimbrul se adauga in sosul alb acum racit, se amesteca, apoi se adauga dovleceii si se amesteca bine.
Albusul cu putina sare se bate spuma compacta si se adauga cu grija la masa de dovlecei.
Se scoate vasul termorezistent din cuptor, iar peste untul topit se pune masa de dovlecei si se da la cuptor circa 15-20 minute, pina cind sufleul se umfla si se rumeneste frumos.
Atentie! Atita timp cit sufleul este in cuptor, nu se deschide usa cuptorului pentru ca exista riscul "prabusirii" sufleului.