Sufleu de conopida cu piure de cartofi

de ela in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2010 | 9794 vizualizari

 

am vazut reteta la Oana,care a luat-o din revista "Secretele bucatariei" si mi-am amintit ca am vazut si eu reteta si imi placuse,asa ca am facut-o si eu,dar cu ceva modificari....

 

INGREDIENTE

  • 500gr cartofi,
  • 1conopida mare,
  • patrunjel,
  • 3felii de muschi file afumat,
  • 6linguri unt,
  • 250ml lapte,
  • 2oua,
  • 150gr smantana,
  • nucsoara
  • 1ardei capia rosu,
  • 1ardei capia mic galben,
  • 2pumni de cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida cu piure de cartofi:

Se curata cartofii,se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare 25minute,la foc potrivit.

Se curata conopida,se desparte in buchetele,se spala si se usuca bine si se prajeste pe ambele parti,in 2linguri de unt topit.Se scot pe o farfurie si se sareaza si se pipereaza.

Se scurg cartofii si se mixeaza cu 2linguri de unt si 100ml lapte.

Se unge un vas termorezistent cu unt,se tapeteaza cu faina si turnam cartofii piure in el,niveland bine,apoi punem deasupra conopida.Muschiul file il taiem fasii mai subtiri si il punem peste conopida.

Tocam marunt putin patrunjel.Ouale se bat cu smantana si 150ml lapte,la care se adauga patrunjelul tocat,piper,sare si nucsoara dupa gust.Compozitia o turnam deasupra conopidei.

Taiam fasii ardeiul si il punem deasupra in vas.Presaram cascavalul ras si dam la cuptor 50minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

ela 1

14.11.2010, 21:46

Adriana,merita incercata

dentistutza 1

17.11.2010, 19:52

ela o idee deosebita! 5 furcute si gust de la tine dar o sa o fac si eu chit ca al meu se stramba la conopida!!! las'ca-mi place mie!!!

ela 1

18.11.2010, 12:28

Dentistutza,sunt sigura ca iti va placea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fornetine