500 g broccoli
500 g brânză de vaci
3 ouă
300 ml lapte
3 linguri făină
3 linguri unt
1 lingură pesmet
sare
piper
Pentru servire:
smântână
Se desface broccoli în buchețele. Se spală bine sub jet de apă rece. Se pune la fiert în apă clocotită pentru 5 minute, se scurge și se trece prin jet de apă rece, chiar apă rece cu gheață (pentru a opri fierberea și a rămâne verde). Între timp punem făina la călit în untul topit. Stingem cu lapte și amestecăm bine cu un tel până se îngroașă sosul.
Se opresc câteva bucățele de broccoli pentru ornare, iar restul se toacă mărunt. Amestecăm broccoli cu gălbenușurile, sosul, brânza și albușurile bătute spumă. Condimentăm cu sare și piper. Compoziția se pune într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu o lingură de pesmet. Se coace la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până se rumenește ușor pe margine. Servim cu smântână și ornăm cu bucățele de broccoli fiert.