Suc si sos de rosii

de ianculubita in Conserve, 4 Sep 2011 | 4921 vizualizari

 

Pentru ca la mine in bucatarie nimic sau aproape nimic nu se arunca,va veti da seama de ce am pus 2 retete intr-un singur titlu

 

INGREDIENTE

  • 10kg de rosii gogonele
  • 2kg de ardei kapia rosii
  • 2cesti de sare
  • 6linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc si sos de rosii:

Pentru sucul de rosii,folosesc tot vechea masina cu separator,sucul rezultat il pun la fiert cu jumatate din cantitatea de sare si zahar,3 ore sau mai mult,depinde de cat de zemoase sunt rosiile;

dupa ce a scazut suficient,intr-un vas cu apa rece,tin sticla si prin palnie torn sucul fierbinte,infiletez dopul si pun sticlele in patura pentru 2-3 zile dupa care le duc la camara.

Pentru sosul de rosii,coaja care rezulta de la suc(nu trec rosiile de doua ori prin separator,doar o data),le dau prin masina de tocat carne,impreuna cu ardeiii kapia;il pun la fiert cu sare si zahar pana scade,il pun in sticle,fierb sticlele si procedez ca la zarzavat;acest sos il folosesc la orice fel de mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suc si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete cu capia, usturoi și ardei iute