Suc de rosii

de Gherca Daniela in Conserve, 31 Oct 2019 | 6122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg rosii
  • sare dupa gust (circa 2 linguri, dar depinde si ce sare folositi)
  • zahar dupa gust (circa 1 lingura plina am pus eu)
  • Optional puteti adauga pentru aroma: cimbru, busuioc sau ce va place (eu l-am facut simplu)
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de rosii:

 Spalam rosiile si le taiem in bucati marisoare, indepartam coditele si partea verde, apoi cu ajutorul unei masini de rosii obtinem sucul, separand semintele si cojile de zeama.

    Sucul rezultat il punem la fiert, la foc mic pana se ingroasa, iar lichidul a scazut aproape un sfert din cantitate (circa 1 ora si 3 sferturi), atunci presaram sare si zahar dupa gust, mai lasam putin apoi stingem focul.
    Turnam sucul, asa fierbinte, in borcane sterilizate, sigilam bine capacele si lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi le transferam in camara.
   Mie din aceasta cantitate mi-au iesit 3 borcane de 700ml!!!

     Daca doriti sa adaugati diverse ierburi aromate, va recomand sa le folositi proaspete, pentru ca la final sa le puteti scoate. De exemplu, o crengura de cimbrun sau de busuioc este suficient pentru a-i da un plus de aroma sucului de rosii.

  Acest suc de rosii merge perfect la diverse preparate, eu folosesc in special cand fac Lasagna...mmm o bunatate!!!   Sa va fie de folos reteta mea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos rosu usturoiat