Stufat de Pui

de Furnicuti in Pui, 13 Apr 2011 | 12610 vizualizari

 

Pentru ca nu imi place mielul, am incercat aceasta reteta de Pasti si a avut succes: varianta stufatului cu carne de pui. E o mancare foarte aromata, potrivita oricand avem ceapa si usturoi verde, nu doar de Pasti.

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui
  • 5 legaturi ceapa verde
  • 5 legaturi usturoi verde
  • 5-6 linguri bulion
  • 1 pahar vin alb
  • 3-4 linguri ulei
  • sare, piper

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de Pui:

Carnea curatata si spalata o condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Apoi o calim in uleiul incins, cam 3-4 minute pe fiecare parte, doar cat sa se coaguleze putin. 

Dupa ce am terminat prajitul carnii, in uleiul ramas calim 2-3 minute ceapa si usturoiul tocate bucatele destul de mari. Asezam carnea intr-o tava, pe deasupra punem ceapa si usturoiul calite, vinul si putina apa.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins pentru 20 - 25 de minute, la 200 de grade. Dupa acest timp, indepartam capacul, adaugam bulionul si mai lasam la cuptor inca 20 - 25 de minute, pana mai scade sosul.

Stufatul de pui este o alternativa pentru masa de Pasti si nu numai in cazul in care nu va place carnea de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de Pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui