Strudel fraged cu cirese

de Julie in Prajituri, 11 Iun 2010 | 7471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt topit
  • 1 ou
  • 4 linguri cu zahar
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • drojdie cat o nuca
  • esenta de vanilie
  • 250-300 g faina
  • zahar vanilat

Pentru umplutura:

  • 1 kg cirese
  • 3 linguri gris
  • o cana zahar
  • o cana apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel fraged cu cirese:

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si  faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il punem pe masa de lucru si il intindem
intr-o foaie pe care o vom unge cu restul de unt topit.  Rulam apoi foaia , o punem in folie alimentara si o dam la frigider pana pregatim  umplutura.

Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.
Punem pe foc un vas cu o cana apa si o cana zahar si lasam sa fiarba pana
se face un sirop mai gros. Adaugam ciresele si lasam sa mai dea doua trei clocote.Lasam ciresele sa se raceasca in sirop,dupa care le scurgem bine si le
amestecam  cu grisul.
Acesta va absorbi excesul de zeama.

Scoatem aluatul de la frigider si il framantam bine.
Putem intinde apoi o foaie mai mare sau doua mai mici pe care le umplem
cu cirese si le rulam. Le putem unge cu ou si presara cu zahar tos vanilat.
Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 30-35 minute.

Se poate servi strudelul cald sau rece, pudrat cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel fraged cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

violeta_mov 1

05.08.2010, 16:38

Julie, te ador, sunt fericita! Am facut strudelul tau, eu l-am umplut cu mere rase si scortisoara si e geniaaaaaaaaaaaaaal! E grozava reteta! Me very very happy! Multumeeeeeeeeeeesc!

sebirizescu 1

10.07.2013, 21:22

babi5 1

18.12.2014, 06:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu cirese, la rece