Prajitura cu foi si branza de vaci

de gaby_duceag in Prajituri, 2 Noi 2015 | 11214 vizualizari

 

De multe ori cand nu am timp aleg pentru desert sa pregatesc orice nu are mai multe etape :)), gen blaturi, creme, glazuri.

Asa m-am oprit si la prajitura asta cu foi si branza, pentru care pregatesti totul, pui in tava, bagi la cuptor si gata! :)

Si-i foarte, foarte buna si aromata

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita bicarbonat
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 250 gr faina
  • 80 ml lapte
  • Pentru umplutura
  • 400 gr branza de vaci
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 3 oua + 2 albusuri
  • o lingurita esenta de rom
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si branza de vaci:

  1. As fi facut poze din timpul prepararii dar e atat de simpla prajitura incat veti intelege din vorbe :))
  2. Am amestecat intr-un bol untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile, zaharul, vanilia, faina cernuta si bicarbonatul stins cu putin otet.
  3. Am adaugat laptele rece, putin cate putin. Trebuie sa obtinem un aluat elastic, bun de intins foi, asa incat aveti grija – daca nu e cazul nu adaugati tot laptele sau daca-l adaugati mai puteti pune faina s-aveti un aluat usor de modelat :).
  4. Am acoperit cu folie si am dat la rece cat am pregatit umplutura.
  5. Am amestecat branza cu ouale si albusurile ramase de la foi, zaharul, coaja rasa, esenta de rom, stafidele, grisul.
  6. Am pregatit o tava de 22/25 cm, am uns-o cu unt.
  7. Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua si-am intins doua foi.
  8. Am asezat prima foaie, am intepat-o cu furculita, am pus umplutura de branza, am distribuit umlutura, am pus a doua foaie si-am intepat din nou cu furculita.
  9. Am dat tava in cuptorul preincalzit si-am copt la foc mic pana ce prajitura a inceput sa prinda usor culoare si era maronie pe laterale.
  10. Am pudrat-o cu zahar pudra.
  11. I-atat de buna si calda!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ina 1

10.12.2015, 15:37

imi ploua-n gura

Xandrinne 1

07.08.2017, 09:22

oanapl 1

07.08.2017, 23:45

Super idee! Arată minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Mohn cu mac si lamaie