Ştrudelul a fost şi este unul dintre deserturile mele preferate, savuros şi gustos, merege în orice periodă, dar parcă iarna la gura sobei, servit călduţ este mult mai delicios!
Spălăm prunele şi le curăţăm de codiţe şi sâmburi, punem peste ele zhărul tos, amestecăm bine şi le dăm la o parte.
Preparăm aluatul din 300 g făină, 3 gălbenuşuri , praful de sare şi smântăna.
Frământăm până obţinem un aluat omogen. Împărţim aluatul în 8 părţi egale, pe care le rotunjim frumos.
Topim untura şi o amestecăm cu cele 200 g făină ramase.
Întindem pe rănd fiecare foaie din cele 8 părţi, peste care punem cu ajutorul unei pensule de bucătărie amestecul de făină şi untură.
Rulăm fiecare parte astfel încânt să obţinem 8 colăcei, pe care îi dă la frigider aproximativ o oră.
Într-o strecurătoare punem prunele la scurs.
Luăm câte un colăcel din frigider şi îl întindem într-o foaie subţire, pe marginea de jos aranjăm de-a lungul foii un rănd de prune, apoi rulăm, închidem la capete şi tăiem ştrudelul.
Procedăm la fel cu toate bucăţile de aluat rămase.
Când este gata, introducem tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grade, pentru 45 de minute.
Scoatem ştrudelul când s-a rumenit frumos, îl lăsăm la răcit, apoi pudrăm cu zahăr praf.
Poftă bună!
1
se taie înainte de a fi copt pentru ca să nu se fărâmiţeze după coacere;