Ştrudel cu prune

de botcrina in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 11081 vizualizari

 

Ştrudelul a fost şi este unul dintre deserturile mele preferate, savuros şi gustos, merege în orice periodă, dar parcă iarna la gura sobei, servit călduţ este mult mai delicios!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g untură
  • 200 g smântână
  • 500 g prune
  • 100 g zahăr tos
  • 100 g zahăr pudră
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu prune:

Spălăm prunele şi le curăţăm de codiţe şi sâmburi, punem peste ele zhărul tos, amestecăm bine şi le dăm la o parte.

Preparăm aluatul din 300 g făină, 3 gălbenuşuri , praful de sare şi smântăna.
Frământăm până obţinem un aluat omogen. Împărţim aluatul în 8 părţi egale, pe care le rotunjim frumos.

Topim untura şi o amestecăm cu cele 200 g făină ramase.

Întindem pe rănd fiecare foaie din cele 8 părţi, peste care punem cu ajutorul unei pensule de bucătărie amestecul de făină şi untură.

Rulăm fiecare parte astfel încânt să obţinem 8 colăcei, pe care îi dă la frigider aproximativ o oră.

Într-o strecurătoare punem prunele la scurs.

Luăm câte un colăcel din frigider şi îl întindem într-o foaie subţire, pe marginea de jos aranjăm de-a lungul foii un rănd de prune, apoi rulăm, închidem la capete şi tăiem ştrudelul.

Procedăm la fel cu toate bucăţile de aluat rămase.

Când este gata, introducem tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grade, pentru 45 de minute.

Scoatem ştrudelul când s-a rumenit frumos, îl lăsăm la răcit, apoi pudrăm cu zahăr praf.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se taie înainte de a fi copt pentru ca să nu se fărâmiţeze după coacere;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ştrudel cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Corinuta 1

04.01.2015, 22:12

tare bun!

botcrina 1

06.01.2015, 17:02

Multumesc Rocsi!

botcrina 1

06.01.2015, 17:02

Multumesc Corinuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu prune