Strudel cu mere din foietaj de casa

de delia64 in Prajituri, 20 Iun 2014 | 12388 vizualizari

 

La taiatul porcului pastrez osanza si fac foietaj de casa pe care-l pastrez in congelator si cand avem pofta fac strudele , haios sau saratele din acest foietaj gustos .
Sant apreciate de familia mea si ma lauda cand le pregatesc asemenea bunatati .
Reteta o stiu de la mamica mea draga .

 

INGREDIENTE

  • Pentru o portie
  • 200 gr. faina
  • 400 gr. osanza
  • 600 gr. faina
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 250 ml. apa calduta si sarata
  • zahar pudra
  • Umplutura
  • 1 kg.mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr. zahar tos
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere din foietaj de casa:

200 gr. faina se amesteca cu 400 gr. untura  si se fac 3 bile egale  cu care se unge coca .

600 gr. faina se amesteca cu galbenusurile ,uleiul, otetul  si se framanta adaugand apa sarata , se face un aluat vascos .

Aluatul bine framantat se intinde si se unge cu o bila de osanza .Se impatura dupa modelul din paza  apoi se lasa la frigider 30 de minute , se repeta de 3 aceasta operatie .

Se bate cu sucitorul dupa ultima impaturire si se mai da la rece cel putin 30 de minute .

Se intinde si se taie cu cutitul incalzit  apoi se pun mere rase  si se ruleaza .

Se aseaza in tava tapetata si se da la cuptorul preancalzit la 250 grade .

Lasam aproximativ 30 de minute  pana se rumenesc .

Se lasa putin la racit si pudreaza cu zahar pudra .

Pofta buna !!!

 

 

TIPS-URI

1

Se foloseste faina de calitate .

2

Impaturirea se face in acela-si sens .

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere din foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere