La taiatul porcului pastrez osanza si fac foietaj de casa pe care-l pastrez in congelator si cand avem pofta fac strudele , haios sau saratele din acest foietaj gustos .
Sant apreciate de familia mea si ma lauda cand le pregatesc asemenea bunatati .
Reteta o stiu de la mamica mea draga .
200 gr. faina se amesteca cu 400 gr. untura si se fac 3 bile egale cu care se unge coca .
600 gr. faina se amesteca cu galbenusurile ,uleiul, otetul si se framanta adaugand apa sarata , se face un aluat vascos .
Aluatul bine framantat se intinde si se unge cu o bila de osanza .Se impatura dupa modelul din paza apoi se lasa la frigider 30 de minute , se repeta de 3 aceasta operatie .
Se bate cu sucitorul dupa ultima impaturire si se mai da la rece cel putin 30 de minute .
Se intinde si se taie cu cutitul incalzit apoi se pun mere rase si se ruleaza .
Se aseaza in tava tapetata si se da la cuptorul preancalzit la 250 grade .
Lasam aproximativ 30 de minute pana se rumenesc .
Se lasa putin la racit si pudreaza cu zahar pudra .
Pofta buna !!!
1
Se foloseste faina de calitate .
2
Impaturirea se face in acela-si sens .