Pentru aceste briose cu budica deasupra am folosit aceeasi compozitie de la briosele cu migdale doar ca in loc de migdale am ales sa pun stafide inmuiate in lapte si cacao pentru ca am facut si checul in 2 culori si am zis sa avem si ceva ciocolatiu.Am folosit:
Se amesteca intr-un vas ouale,zaharul,vanilia,coaja de lamaie si uleiul pana cand se topeste zaharul,apoi adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, si omogenizam intreaga compozitie pana cand aluatul capata ceva consistenta si este usor elastic.La sfarsit de tot adaugam si stafidele si cacao (1-2 lingurite) si amestecam.
Luam tava de briose si formele de hartie (optional),asezam hartia in tava si turnam aluat in fiecare hartie cam trei sferturi.
Se da la cuptor la foc potrivit 25-30 min.Incercati cu o scobitoare,una din briose,daca aceasta este curata inseamna ca s-au copt.Eu am ales sa fac separat o budinca de ciocolata (conform instructiunilor de pe ambalaj) cu care am ornat…sau am incercat sa ornez briosele si am mai adaugat si niste bombonele de decor. Inainte de a aseza budinca am facut si un sirop din 1 lingurita de miere si 1 lingurita apa plata si cu o pensula am dat pe fiecare briosa in parte. Astfel ele nu s-au uscat cum mi se mai intampla in alte cazuri ,ba mai mult par asa semi insiropate si aroma de la miere le face…mmm irezistibile. Plus ca…si budinca sta mai bine avand un suport atat de dulce si lipicios:)
Nu sunt ele foarte aratoase dar au fost deosebit de gustoase si pufoase:)