Ştrudel cu dovleac

de Dana_Retetegg in Prajituri, 7 Dec 2011 | 3616 vizualizari

 

Minunat intr-o seara friguroasa de iarna, langa o cana cu laptic sau un ceai aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat congelat,
  • 1 dovleac,
  • 5 linguri de zahar,
  • nucsoara,
  • scortisoara,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 1 galbenus de ou,
  • putina margarina sau unt pt tava.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu dovleac:

Aluatul l-am decongelat la temperatura camerei.

Am copt dovleacul, i-am inlaturat semintele si i-am pus miezul dulce intr-un bol. L-am pasat cu o furculita pana s-a omogenizat. Am adaugat zaharul, esenta, nucsoara si scortisoara. Am omogenizat din nou foarte bine toate ingredientele.

Am asezat umplutura din belsug pe foaia de aluat, am rulat si am taiat sub forma de strudele. Le-am crestat putin deasupra apoi le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putina margarina.

Le-am pus la cuptor la foc potrivit aproximativ 25 de minute. Cu 5 minute inainte de final am uns strudelele cu galbenus de ou (din pacate ouale din comert sunt foarte 'spalacite' si nu am obtinut o culoare prea galbena).

Am servit strudelele fierbinti pudrate cu zahar sau simple (fiecare dupa preferinta).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ştrudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de strudel cu dovleac