Stiuca umpluta...Stiu..ca va place

de rodica_m in Peste, 29 Oct 2011 | 12204 vizualizari

 

Un preparat foarte gustos...si nu se face atat de greu precum pare...cel putin eu credeam ca este mai dificil.
Stiucii mele i s-a julit si nasul daca nu a fost cuminte!!! :))

 

INGREDIENTE

  • 1 stiuca
  • 1ceapa
  • 2 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • patrunjel
  • 1 ou
  • 1 linguri maioneza
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca umpluta...Stiu..ca va place:

Stiuca se curata de solzi. Stiti ca stiuca are pielea foarte gelatinoasa si alunena din maini in momentul curatarii, pentru ca acest lucru sa nu se intample scufundati pentru cateva secunde stiuca in apa fiarta pe ambele parti. Acum fara probleme putem sa ne vedem de treaba.

Taiem capul stiucii,curatandu-l de urechi, insa aripile le lasam. Cu grija facem mici crestaturi intre piele si carnea pestelui (acolo unde am taiat capul stiucii) ca sa putem indeparta pielea de pe carne. Nu se scoate greu dar e nevoie de putina atentie ca sa nu se rupa pielea. Cand ajungem la coada taiem osul. Aveam acum pielea stiucii numai buna de umplut.

Pregatim umplutura: Carne pestelui o spalam bine indepartand maruntaiele, scoatem osul central, si taiem carnea in cubulete, taiem ceapa si verdeata, adaugam si pinea inmiuata in lapte. Punem totul in blender si pasam sau puteti folosi masina de tocat.

Adaugam oul, amestecam bine, potrivim de sare si piper.

Cu o lingura umplem pielea cu amestecul de carne. Repartizam uniform si ii dam pielii forma pestelui. 

Punem trunchiul umplut pe o bucata de folie de aluminiu, acum atasam si capul, il bagam putin sub pielea trunchiului. Ungem pestele cu maioneza.

Impachetam pestele in folia de aluminiu. Il punem in tava si dam ca cuptorul incins la 180 C pentru o ora.

Dupa ce il scoatem din cuptor nu desfacem peste din folie. Lasam sa se raceasca complet. Il punem apoi pe un platou si decoram dupa bunul plac.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca va ramane umplutura puteti face cateva chiftelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca umpluta...Stiu..ca va place" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rasol de stiuca