Stiuca la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 17 Feb 2020 | 1937 vizualizari

 

  Ce poate fi masi gustos decat peste proaspat cu mujdei ? Bineinteles ca sambata seara, in rest nu prea consumam usturoi in exces !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bucati de stiuca proaspata
  • 2 linguri untura proaspata de porc
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • sare
  • Mujdei verde: 4 catei usturoi, 2 linguri patrunjel verde tocat ,4 linguri ulei , 4 linguri apa minerala , sare
  • Salata verde cu ridichi si otet de mere .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca la cuptor:

  1. Feliile de stiuca se spala si se tamponeaza de excesul de lichid .
  2. Asezati pestele intr-un vas ceramic tapetat cu hartie de copt .
  3. Se  sareaza pestele si se unge cu untura proaspata de porc .
  4. Condimentati cu pipercu lamie si boia dulce afumata .
  5. Se coace stiuca la cuptor timp de 25 minute la 200 grade .
  6. Preparati u mujdei de usturoi din usturoiul pisat si ingredientele date .
  7. Serviti stiuca calda cu mujdei verde , alaturi de  salata verde si ridichi .

                             Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Puteti pune alaturi garnitura preferata. Eu pentru ... silueta am pus doar salata verde :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou aromat cu legume in sos de rosii