Stiuca cu struguri

de mihaelar63 in Peste, 9 Ian 2016 | 2630 vizualizari

 

 O stiuca mare de 5 kg a esuat in bucataria mea . A continut 980 grame icre . Am impartit-o in trei . Prima portie ,mai marisoara am preparata-o proaspata la tava .Sotul meu se ocupa mereu de curatare , eu de preparare . Servim pestele bun amandoi sau cu musafirii . Echitabil nu-i asa ?
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg felii stiuca proaspata
  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei masline
  • 1 pahar vin alb demi-sec / sec
  • 2 cepe taiate pestisori
  • 2 foi dafin
  • 6 catei usturoi tocati
  • 1 crenguta de cimbru verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lamaie taiata felii
  • sare
  • boia rosie iute de ardei
  • struguri
  • 1 lingura rasa amidon -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca cu struguri:

  1. Pestele dupa curatare se sareaza si poate sa stea asa la rece cateva ore. Este chiar indicat , el isi va trage doar atata sare cat are nevoie .
  2. Inainte de preparare stiuca se limpezeste cu apa rece .
  3. Se ia o tava si se aseaza uniform  foile de dafin , ceapa si usturoiul . Jumatate din unt se pun bucatele din loc in loc .
  4. Urmeaza sa se aranjeze feliile de stiuca .
  5. Deasupra se presara boia iute de ardei ,patrunjel verde tocat +crenguta de cimbru .
  6. Se distribuie din loc in loc feliute de lamie si se restul de bucatele de unt .
  7. Turnati deasupra vinul si uleiul .
  8. Dati tava la cuptor pana pestele incepe sa se rumeneasca .
  9. Decorati preparatul cu  boabe de struguri .
  10. Noi am preferat sa-l servim fara sos si cu garnitura de orez .
  11.           Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Reteta originara prevedea un sos cu struguri . Se punea mai mult vin- 500 ml .La sfarsitul coacerii ramanea mai mult lichid .acesta impreuna cu legumele se blenduiau si se punea amidonul si jumatati de boabe de struguri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste umplut cu creveti