Stir fry de pui cu sos Hoisin

de Brindusa in Pui, 16 Apr 2010 | 7368 vizualizari

 

De cate ori intru prin magazine, caut poate gasesc ingredienta exotice. Acest sos a fost luat din Braila asta iarna. Iata ca i-a venit randul si lui.

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui, taiat bucatele mici
  • 1 borcan fasole verde fideluta
  • 3 catei usturoi, tocati marunt
  • 4 cm ghimbir, tocat marunt
  • 2 cepe verzi, tocate marunt
  • 1 legatura patrunjel, tocata marunt
  • 3 linguri sos Hoisin
  • zeama de la 1/2 lamaie (sau dupa gust)
  • 1/4 lingurita praf chilli (sau dupa gust)
  • 3 linguri ulei de porumb
  • orez, ca garnitura
  • ceapa verde, patrunjel si lamaie ca garnitura
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stir fry de pui cu sos Hoisin:

Sosul Hoisin are un gust dulce- sarat si de aceea nu mai e nevoie sa folosesti sare.

Pune uleiul sa se incalzeasca foarte bine intr-un wok. Adauga puiul si stir - fry pana ce devine auriu. Adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa si stir- fry 3 minute. Atentie sa nu se arda. Adauga fasolea, sosul hoisin, chilli si cateva linguri de apa, pentru ca sosul e foarte gros. Amesteca incet si lasa pana ce puiul e facut. Pune patrunjelul si zeama de lamaie, potriveste gustul dupa cum iti place.

Serveste cu garnitura de orez, presarat cu ceapa verde si patrunjel

 

TIPS-URI

1

Sosul Hoisin este facut din boabe de soia fermentate, zahar, sos de soia sau de stridii, otet, ulei de susan si diferite condimente. E destul de greu sa fie reprodus acasa. La noi se gaseste destul de greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stir fry de pui cu sos Hoisin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

danym 1

14.09.2010, 09:37

La Dragonul Rosu 1 , la etaj este un magazin cu produse chinezesti, unde gasesti tot ce vrei la preturi bune.

danym 1

14.09.2010, 09:40

Daca-mi permiti un sfat, niciodata la retetele chinezesti sau orientale in general nu folosesti ulei de masline. Poti folosi fara probleme uleiul de floarea soarelui. Uleiul de susan este in special pentru aroma, nu se foloseste la prajit .

Brindusa 1

11.10.2010, 19:05

Nu ma deranjeaza sfaturile, danym. Dar unde ai vazut ca folosesc ulei de masline? Eu am scris de porumb.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu cartofi si porumb la tigaie