O carnita asa de frageda este,am lasat-o sa se faca putin mai mult pe foc decat de obicei si iata ce mi-a iesit,foarte foarte bun!Bineinteles ca la urma am adaugat si sucul ramas in cratita peste carne si am udat painica!De obicei spezzatino se face cu cartofi direct in cratita cu carne,eu am preferat la cuptor de data aceasta,data viitoare voi schimba.
Foarte simplu:
1.Am taiat ceapa fin,si am pus-o intr-o cratita cu 2 catei de usturoi si un fir de ulei de masline,am rozolit putin si am adaugat si morcovii taiati marunt impreuna cu coada de leustean.Am rozolit toata compozitia,dar nu mult.
2.Am spalat carnea de vitel sub jetul de apa,apoi am frecat cu putina lamaie si iar le-am spalat sub jetul de apa.Am uscat carnea cu hartia de bucatarie si am pus-o in cratita impreuna cu celelalte la rozolit.
3.Am pus si un pahar de vin la carne,amestecat si pus capacul cateva minute pana s-a evaporat tot,apoi am pus intr-o alta cratita apa cu rozmarin si am lasat sa fiarba,cand am vazut ca sucul de la carne se usuca am mai adaugat apa fiarta si fierbinte cu rozmarin.
4.Si tot asa cateva ore bune,chiar 2 sau 3 ore.
5.Am copt si cartofii la cuptor cu sare,rozmarin si ulei de masline,i-am lasat sa prinda culoare si apoi i-am acoperit cu folie argintie si pus iar la cuptor 40 minute,la 180 grade,am verificat din cand in cand ca sa ma asigur ca erau gata copti si am servit in farfurie.
Pofta mare!