Cunoasteti aceasta leguma denumita "hrana regilor"?
Sparanghelul a început să fie cultivat în anii 3000 î.Hr., în estul Mediteranei.
În prezent creşte în soluri nisipoase, în Europa, Africa, Asia şi America de Nord şi de Sud.
Va propun o reteta cu sparanghel francez din regiunea Landes renumita pentru nisipurile sale.
Sparanghelul alb de Landes este cultivat in solul nisipos din apropierea mării si este un produs nobil IGP - Indicatie Geografica Protejata.
Sparanghelul alb are particularitatea de a fi recoltat inainte de a vedea lumina soarelui.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/sparanghel-pane.html
Curatam sparanghelul cu ajutorul unei ustensile pentru curatat legume.
Taiem 1 cm din baza si incepem curatarea de la 4 cm de varf spre baza.
Clatiti-l sub jet de apa rece si puneti-l la fiert in apa fierbinte cu sare, timp de 15 minute. Scurgeti si dati deoparte.
Preaparati sosul vinaigrette : amestecati cu un tel, o lingura de mustar cu otetul alb si otetul balsamic, uleiul de masline, sare si piper.
Bateti oul intr-un bol cu o lingura de mustar si adaugati 2 linguri de apa calduta.
Puneti sare si piper si turnati intr-o farfurie un pic adanca.
Puneti pesmetul intr-o alta farfurie.
Rulati sparanghelul in ou si apoi in pesmet.
Incalziti untul si prajiti sparanghelul timp de 5 minute.
Serviti-l fierbinte cu sosul vinaigrette.
Este fin si delicios !