Spanac cu sos de rosii

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 19 Iun 2013 | 4175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa cu boia iute
  • 5-6 linguri cu ulei de masline
  • 200 ml supa de legume
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sosul de rosii
  • 3 -4 linguri ulei de masline
  • 4-5 rosii mari si zemoase
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 fir de rozmarin verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu sos de rosii:

Curatam spanacul, apoi il spalam sub jet de apa rece in mai multe ape.

Punem pe foc o oala cu apa in care adaugam o lingurita rasa de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca punem frunzele de spanac si le oparim timp de 2-3 min. Frunzele de spanac fiind foarte fragede nu trebuiesc tinute prea mult la oparit.

Scoatem spanacul oparit cu ajutorul unei palete intr-o sita si il lasam la scurs dupa care il tocam marunt cu ajutorul unui tocator de lemn. Aceasta operatie o putem face cu robotul, dar mie imi place mai mult cu tocatorul deoarece nu iese asa pastos. Intr-o tigaie mai inalta se pune uleiul la incins. Curatam si apoi taiem ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins. Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam si pe el in tigaie. Lasam la calit dupa care  adaugam circa 200 ml supa de legume si boiaua iute. Lasam sa dea intr-un clocot dupa care adaugam spanacul. Condimentam cu sare si piper dupa gust, amestecam bine si lasam pe foc mic circa 10-15  min. pana cand mancarea scade bine.

Separat ne ocupam  de "confectionarea" sosului de rosii. Intr-o cratita in care am incins uleiul punem ceapa taiata marunt, usturoiul dat prin presa, rozmarinul si foaia de dafin. Acoperim cu un capac si lasam pe foc mic, la inabusit, circa 5 minute, astfel incat ceapa si usturoiul sa se inmoaie fara sa se rumeneasca. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete foarte mici si zaharul. Lasam sa fiarba pe foc circa 5 min dupa care adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sosul se ingroasa. Condimentam dupa gust cu sare si piper, indepartam foaia de dafin si crenguta de rosmarin.

Acest sos se poate pune peste spanac, amestecat si dat intr-un clocot tot amestecul sau poate fi servit separat, alaturi de spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

19.06.2013, 20:38

Arata bine dar las portia mea pentru cine papa spanac

Bunica 1

19.06.2013, 20:50

Ce prezentare frumoasa!

gaby_duceag 1

20.06.2013, 12:32

bun dar carne n-are?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac