Spanac cu carne si sunculita afumata

de maxion in Mancaruri cu carne, 10 Apr 2011 | 6905 vizualizari

 

mai ales primavara cand este proaspat devine o bunatate si un adaos de fier in plus in organism

 

INGREDIENTE

  • spanac 500 gr
  • carne de porc 400 gr
  • sunculita afumata 200 gr
  • ceapa(potrivita) 2 buc
  • 2 morcovi
  • ardei gras 1/2 buc
  • radacina de telina (o bucatica)
  • 150ml vin (alb,rosu)
  • 50 ml ulei de masline
  • condimente (dupa gustul fiecaruia)
  • usturoi 6-7 catei
  • ciuperci din conserva 150 gr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu carne si sunculita afumata:

Curatam spanacul de radacini si eventualele codite de la frunze care sunt mai mari,il spalam si il lasam sa se scurga.

Pregatim o oala cu 1 litru de apa cu sare(o lingurita)si punem la fiert . Cand a dat in clocot punem spanacul si-l lasam sa fiarba 10 min , dupa care strecuram si il tocam .

Pregatim si carnea: o taiem bucatele potrivite ca marime o condimentam si amestecam bine sa intre toate aromele in ea, punem vinul peste si o lasam 15 min .

Intre timp taiem sunculita cubulete, punem totul (carnea si sunculita) intr-o cratita cu ulei de masline la prajit cu capacul pus .

Curatam si tocam legumele, dar sa nu uitam sa ne uitam la cratita cu carne sa nu se arda, punem totul peste carne si amestecam si lasam pana ce toate legumele au inceput sa se inmoaie.

Punem peste ciupercile si spanacul ,amestecam  , eventual condimentam daca mai este nevoie,  tocam usturoiul feliute si il adaugam.

.....si ce sa spun ....pofta buna!

Combinatia merge si cu mamaliguta sau cous cous

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu carne si sunculita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura preparata la Dry Cooker cu cartofi pai