Spaghetti alla puttanesca

de elucubratiiculinare in Spaghete, 21 Ian 2018 | 4510 vizualizari

 

Ne gandim la Italia?
Ne gandim la paste!

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghetti
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi
  • 5 fileuri de anșoa în ulei
  • 100 g măsline negre fără sâmburi
  • 3 linguri capere
  • 400 g roșii tocate la conservă
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 ardei iute - opțional
  • 1-2 fire de pătrunjel verde
  • frunze busuioc pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla puttanesca:

Spaghetti se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Curățăm și tocăm mărunt usturoiul.
Anșoa se toacă mai mare.
Măslinele se înjumătățesc.
Caperele se pun la scurs.
Ardeiul iute se taie pe jumătate, se înlătură semințele și se toacă mărunt.
Firele de pătrunjel se toacă mărunt.
Încingem uleiul într-o tigaie mare.
Se adaugă usturoiul și peștele și se călesc 2-3 minute.
Se adaugă roșiile tocate cu tot cu sos, caperele, măslinele, oregano și ardeiul iute. Se lasă să fiarbă totul pentru 5 minute. Se condimentează cu sare, piper și pătrunjel.
Pastele bine scurse se amestecă cu sosul.
Se servește imediat, ornând cu busuioc sau pătrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla puttanesca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă adaptata