o pasta delicioasa prin simplitatea ei
mentionez inca de la inceput ca la pasta carbonara nu se pune ceapa. eu o adaug pt ca indulceste putin pasta.
se pun pastele la fiert in 1.5 l de apa cu o lingurita de sare.
pancetta (se gaseste si la noi) sau kaiserul se taie cubulete (gasiti la mega deja feliat) si se pune la rumenit in tigaie in care s-a incins in prealabil uleiul de masline.
dupa 3-4 minute se adauga ceapa tocata fin si lasati la foc mic pana cand ceapa incepe sa se topeasca. intre timp bateti bine cele 4 oua (ca pentruo omleta). Cand pastele au fiert se scurg si se toarna peste compozitia din tigaie. Atentie ! pastele nu se spala cu apa..isi pierd tot gustul (folositi paste de calitate, cu timp de fierbere mare).
amestecati bine pret de 1 minut apoi luati tigaia de pe foc si turnati peste paste ouale batute. amestecati bine pana cand ouale acopera toata compozitia. pastele trebuie sa fie suficient de calde cat sa inchege putin oul..dar putin. nu trebuie sa se inchege de tot, sa aibe consistenta omletei.
puneti pastele in farfurii si presarati deasupra piper si parmezan.
serviti urgent, se racesc repede.
pofta buna
PS - la carbonara se folosesc de regula paste lungi (spaghetti, bavete etc). se face o exceptie si se prepara cu paste scurte - cu rigatoni.