Spaghetti alla carbonara

de alexana2008 in Spaghete, 5 Ian 2011 | 5946 vizualizari

 

o pasta delicioasa prin simplitatea ei

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • parmezan (pecorino)
  • pancetta (sau kaiser)
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 2-3 Lg ulei de masline
  • 250-300 gr spaghetti (nr 5 sau 7, eventual bavete)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla carbonara:

mentionez inca de la inceput ca la pasta carbonara nu se pune ceapa. eu o adaug pt ca indulceste putin pasta.

se pun pastele la fiert in 1.5 l de apa cu o lingurita de sare.

pancetta (se gaseste si la noi) sau kaiserul se taie cubulete (gasiti la mega deja feliat) si se pune la rumenit in tigaie in care s-a incins in prealabil uleiul de masline.

dupa 3-4 minute se adauga ceapa tocata fin si lasati la foc mic pana cand ceapa incepe sa se topeasca. intre timp bateti bine cele 4 oua (ca pentruo omleta). Cand pastele au fiert se scurg si se toarna peste compozitia din tigaie. Atentie ! pastele nu se spala cu apa..isi pierd tot gustul (folositi paste de calitate, cu timp de fierbere mare).

amestecati bine pret de 1 minut apoi luati tigaia de pe foc si turnati peste paste ouale batute. amestecati bine pana cand ouale acopera toata compozitia. pastele trebuie sa fie suficient de calde cat sa inchege putin oul..dar putin. nu trebuie sa se inchege de tot, sa aibe consistenta omletei.

puneti pastele in farfurii si presarati deasupra piper si parmezan.

serviti urgent, se racesc repede.

pofta buna

PS - la carbonara se folosesc de regula paste lungi (spaghetti, bavete etc). se face o exceptie si se prepara cu paste scurte - cu rigatoni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Adinuta 1

16.03.2011, 22:59

la multi ani!

alexana2008 1

19.03.2011, 14:50

va multumesc tare mult tuturor.
am fost placut surprins sa gasesc atatea mesaje, atatea urari.

elena1988 1

25.03.2011, 13:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă italiana