Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor

de RuxyRux in Salate, 11 Mar 2014 | 10199 vizualizari

 

O nebunie...va garantez ca va lingeti degetelele :)

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei maricei
  • 1 capatana de usturoi
  • o canita de ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • turmeric( un praf bun)
  • sare
  • piper
  • otet de Modena( sau ce aveti)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor:

Pentru a face spaghetele aveti nevoie de o razatoare speciala, daca nu aveti, puteti folosi razatoarea normala pe partea cu gauri mari. 

Dovleceii gata razuiti se amesteca bine cu ulei de masline,  turmeric, zeama de lamaie, sare si piper si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 30 de minute la 200 de grade.

Cand sunt gata ii scoatem intr-un vas adanc scurgandu-i din foaia de copt cu tot cu zeama ramasa.

Se pune deasupra otetul si apoi usturoiul zdrobit si se amesteca cu o paleta. Potrivim gustul de sare numai daca mai simtim nevoia.

Sunt o bunatate, seamana bine cu salata de dovlecei clasica (varianta prajita).

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete de dovlecel cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei crocanti la cuptor