O salată cu o mulțime de ingrediente gustoase, care iese perfectă de fiecare dată! :x
Într-o oala mică, punem la fiert ouăle pentru cel mult 20 de minute (în funcție de aragazul și oala folosită puteți prelungi sau scurta timpul de fierbere; la mine este suficient, asta și pentru că nu îmi doresc ouă fierte foarte tari, cu gălbenușul în nuanțe de verde).
Separat, în altă oală punem la fiert 500 ml. apă; când bolborosește punem crenvuștii și îi fierbem timp de 3-5 minute, după care îi scoatem pe o farfurie curată și uscată. Îndepărtăm membrana (chiar dacă este comestibilă, tot "artificială" rămâne).
Cât timp fierb ouăle și crenvuștii pregătim legumele. Le spălăm, le curățăm și le tocăm după preferință.
Într-o salatieră, amestecăm legumele, măslinele, telemeaua tăiată cuburi și crenvuștii tăiați rondele.
Potrivim gustul de sare, ulei și oțet. Ornăm salata cu felii de ouă, lămâie (lime) și frunze de busuioc.
O servim simplă, cu crutoane, pâine proaspătă, sosuri!
1
Vă recomand să cumpărați crenvuști vrac, din piept de pui (atenție la culoare și etichete) fără să faceți rabat la preț!