Am avut si eu niste verdeturi si am facut o zacusca dupa posibilitatile mele,dar a iesit foarte buuna. Tanjeam dupa gustul acela din copilarie,imi placea foarte mult pe paine.Acum am incercat si cu spaghete,mi-a placut mult,deci postez si eu.Sper sa va placa si voua.
Am curatat verdeturile,am rozolit putin ceapa intr-o tigaie incapatoare cu ulei de masline si un pic de apa,am adaugat si verdeturile pe rand,am pus capacul si am lasat la copt.
Am amestecat din cand in cand.
Dupa ce s-au uscat verdeturile am adaugat iar un pic de apa calda si s-au preparat in 30 minute aproape,
La urma am am adaugat si frunzulitele de busuioc pentru un gust mai pronuntat,
Am luat storcatorul de rosii si am dat toate verdeturile prin ea ca sa elimin eventuale cojite de la ardei si sa le pot digera mai bine,am sarat,am adaugat si bucatica de ardei iute, asa numai pentru un gust mai piscacios,am invartit de cateva ori si am indepartat de pe foc ardeiul iute.
Am pus apa la fiert,pastele si in 11 minute erau gata spaghetele,le-am asezat in farfurie si condimentat cu cateva linguri de sos de zacusca,ornat cu frunzulite de busuioc si gata,foarte bun!
Restul de sos il savurez pe felii de painica.