Eu am avut scoici prefierte,din pacate n-am gasit altele.Daca aveti scoici care nu sunt prefierte,inainte de a le gati,puneti un vas cu apa si sare pe foc lasati sa dea in clocot, puneti scoicile si lasati-le 1-2 min,apoi continuati sa le gatiti cum am scris mai jos.
Intr-un vas punem untul(il putem inlocui cu 2 linguri ulei de masline) si il lasam sa se topeasca.Intre timp curatam usturoiul,pe care il taiem rondele subtiri si il adaugam peste unt.Sotam 2-3 min.,apoi adaugam scoicile decongelate sau fierte si scurse bine.Lasam totul 5-7 min. pana se rumenesc un pic scoicile,apoi adaugam vodca si dam focul iute pentru a se evapora alcoolul.Adaugam 50 ml apa si lasam totul la foc mic 10min.sau pana scade sosul.
Intre timp punem spaghetele la fiert(puteti folosi orice tip de paste) conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cand scoicile sunt gatite,adaugam spaghetele fierte si scurse,smantana,potrivim de sare,piper si mai lasam 1-2 min pe foc amestecand continuu.La sfarsit adaugam mararul tocat marunt.
1
Se servesc calde cu parmezan deasupra.